Vanhimmiston kuulumiset 18.2.2016

Vanhimmisto on tänä vuonna kokoontunut kaksi kertaa, 21.1. ja 18.2. Tähän on kerätty poimintoja kokouksissa käsitellyistä asioista. Puheenjohtajana kokouksissa toimii Pentti. Vanhimmiston kokoukset aloitetaan ja päätetään aina rukoukseen.

Ensimmäisesssä kokouksessa suunniteltiin kevään toimintaa, ja sovittiin vanhimmiston sisäisestä tehtävienjaosta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Juise ja sihteeriksi valittiin Ville. Keskusteltiin myös siitä, että Juise on seurakunnan pastori, ja vastaa käytännön toiminnasta, vaikka hänellä ei pastorin valtakirjaa vielä virallisesti olekaan. Sovittiin myös käytännön toimista Nikon taloudenhoitajan tehtävien hoitamiseksi, mm. tilin käyttöoikeuksia varten tarvitaan ote vanhimmiston pöytäkirjasta. Muita sovittuja asioita olivat mm. toimintatavat varajäsenen kutsumiseksi kokoukseen tarvittaessa, prepaid-liittymien hankinta sielunhoitolinjaa sekä tiedotusta varten, liittyminen ViaDian jäseneksi.

Toisessa kokouksessa tarkistettiin edellisessä kokouksessa sovittujen tehtävien tilanne ja keskusteltiin ajankohtaisista asioista, kuten ruokajakelusta, musiikkihankinnoista ja järjestysmieskurssista – kesäjuhlilla ja paikallisessakin toiminnassa järjestysmiehille on tarvetta. Kevään ohjelmaa tarkennettiin ja käytiin läpi ehdotus kevään puhujista. Kun käytännön asiat on käyty läpi, siirrytään keskustelemaan seurakunnan näystä ja tehtävästä. Keskustelun taustamateriaalina on Linus J. Morrisin kirja ”Seurakunnan läpimurto” ja Akaan kaupungin tekemä hyvinvointikertomus. Keskustelu kulminoituu siihen, että evankeliumi on vaan liian hyvä asia pimitettäväksi, ja tehtävämme on viedä sitä eteenpäin.

Jos vanhimmiston toiminnasta herää kysymyksiä tai kommentoitavaa, niin käänny rohkeasti jonkun vanhimmiston jäsenen puoleen – vanhimmiston tehtäviin kuuluu seurakunnasta ja sen jäsenistä huolehtiminen.

 

Tule mukaan!

 

Syksyllä 2016 siirryimme käyttämään Adventtikirkon tiloja Toijalaan. Säännölliseen toimintaan kuuluu jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 16.


Tervetuloa!