Mihin Akaan Vapaaseurakunta on oikein sitoutunut?

Jeesus ei koskaan pitänyt kirkkoa tai seurakuntaa paikkana johon mennään ja josta lähdetään hetken päästä pois. Sen sijaan Hän puhui paljon ihmisistä, jotka rakastavat Häntä ja jotka oppivat rakastamaan toinen toistaan. Tällainen seurakunta haluamme olla.

Akaan Vapaaseurakunnassa ei ole väliä sillä, millaisesta hengellisestä taustasta olet tulossa tai millaisissa tilanteissa olet juuri tällä hetkellä – toivotamme sinut tervetulleeksi juuri sellaisena kuin olet. Voit epäillä, voit olla epäuskoinen, sinulla voi olla läjä kysymyksiä joihin haluat vastauksen, voit olla mielestäsi kaikkea muuta kuin seurakuntaihminen – ei väliä – tule mukaan. Jumala välittää sinusta!

  

Raamattu on ikivanha kirja. Eikö sitä pitäisi vähän nykyaikaistaa, 

jotta sen sanoma purisi paremmin?

Ei. Jumalan sana on meidän lopullinen totuus. Emme ikinä tule muuttamaan sen totuuksia sen takia, että saisimme enemmän ihmisiä seurakunnan toimintaan. Mutta yritämme paketoida sen totuudet meidän kulttuuriin sopivaksi, jotta ihmiset voisivat kuulla sanan siten, että se kohtaa tavallisen arkipäivän tilanteet. Käytämme musiikkia, videoita, elokuvia ja muuta sellaista, jota olet ehkä kuullut omasta iPodistasi tai radiosta, nähnyt YouTubesta tai katsellut TV:stä, koska haluamme puhua tämän päivän asioista. Uskomme nimittäin, että Jumalalla on paljon sanottavaa tämän päivän yhteiskuntaan ja tilanteeseen nähden.

 

Miksi  Vapaaseurakunta?

Vapaakirkollinen liike tarjoaa meidän seurakunnalle kristillisen taustayhteisön, joka kiinnittää meidät tiettyyn perinteeseen. Se tukee sitä tehtävää, jonka uskomme Jumalan meidän seurakunnallemme antaneen. Vapaakirkollinen liike on kautta historiansa ollut yhteistyötä korostava liike. Se on myös meille erityisen tärkeää. Jos haluat tietää tarkemmin, mihin uskomme ja mikä on meidän seurakuntamme olemassaolon tarkoitus, lue uskomme ydin ja seurakunnan tarkoitus.

Vapaakirkon muodostavat itsenäiset seurakunnat, jotka hyväksyvät Vapaakirkon tunnustuksen, yhdyskuntajärjestyksen ja uskonnonharjoitusmuodon. Näistä voit lukea tarkemmin Suomen Vapaakirkon nettisivuilta.

  

 

Miten pitäisi pukeutua?

Tule sellaisena kuin olet. Me olemme kiinnostuneita Sinusta itsestäsi, emme siitä, miten pukeudut.

  

Mitä  maksaa seurakunnan toimintaan osallistuminen?

Ei mitään. Kokouksissamme kerätään kyllä kolehti ja seurakunnan toiminta kustannetaan näillä tuloilla ja sellaisten ihmisten lahjoituksilla, jotka ovat löytäneet seurakuntakodin Akaan Vapaaseurakunnasta ja haluavat tukea sitä myös taloudellisesti. Jos haluat, voit pistää kolehtiin jotain, mutta etupäässä se on tarkoitettu seurakunnan omille jäsenille.

Me emme yritä rahastaa toiminnalla. Lahjan antamisen ei pitäisi milloinkaan perustua syyllisyyteen tai pakkoon, vaan haluun antaa Jumalalle ja olla osa sitä työtä, mitä HÄN haluaa tehdä seurakunnan kautta.

  

Mitä tarkoittaa elämän muuttuminen? Pakotetaanko siihen?

Tule sellaisena kuin olet … - mutta älä jää sellaiseksi. Me uskomme, että mitä enemmän elämämme Jumalan yhteydessä, sen enemmän muutumme. Me alamme rakastaa ihmisiä ja Raamatussa puhutut Hengen hedelmät (rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys, itsensähillitseminen, Galattalaiskirje 5:22-23) alkavat näkyä meistä. Kysymys ei ole siitä, että yrittäisimme itse kovasti tulla paremmaksi. Kysymys on siitä, että annamme Jumalan muuttaa meitä ja johtaa elämämme jokaista askelta.

 

 

Tule mukaan!

 

Syksyllä 2016 siirryimme käyttämään Adventtikirkon tiloja Toijalaan. Säännölliseen toimintaan kuuluu jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 16.


Tervetuloa!

Tulevaa pikaisesti