Lapset ovat oleellinen osa seurakuntaa. He ovat seurakunnan jäseniä siinä kuin aikuisetkin ja ansaitsevat tulla kuulluksi myös seurakunnassa. Jeesus sanoi, että "antakaa lasten tulla minun tyköni, koska heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta". Lapsilla on paljon opetettavaa meille aikuisille asioihin oikealla tavalla suhtautumisesta. Aikuiset kun tuppaavat joskus olemaan aivan liian tosikkoja huomatakseen elämän suuria ilonhetkiä ympärillään.

 

Yleensä jumalanpalvelusten aikana meillä on lapsille oma ohjelma, jossa käsitellään samaa aihekokonaisuutta kuin aikuistenkin kanssa, mutta lasten elämään tyypitettynä. Joka kuukauden neljäs sunnuntai käännämme koko jumalanpalveluksemme nurinniskoin ja pidämme "Lasten jumiksen". Siinä pääosassa ovat lapset, ja aikuisetkin saavat olla mukana suuressa salissa, ellei aikuisille ole järjestetty samaan aikaan omaa pyhäkoulua kahvilan puolella. Lasten jumiksessa ison salin valtaavat lapset!

Pienryhmissä lapsille on usein omaa ohjelmaa. Ellei ole, lapset leikkivät omia juttujaan ja tulevat silloin tällöin kysymään äitiltä tai isältä jotain tärkeää asiaa. Tämä on ihan luonnollista ja sopivaa meidän pienryhmissämme. Normaalissa soluillassa asioita tehdään tällä tavalla limittäin lasten ehdoilla. Ja olemme kokeneet sen ihan hyvänä käytäntönä.

 

Tule mukaan!

 

Syksyllä 2016 siirryimme käyttämään Adventtikirkon tiloja Toijalaan. Säännölliseen toimintaan kuuluu jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 16.


Tervetuloa!